Pitanja i odgovori

Jesu li licence (Zapovjednik jahte i Voditelj brodice) izdane od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture važeće u cijelom svijetu?

Da naravno, Hrvatska je članica Europskog pomorskog vijeća, i izdani dokumenti su važeći u cijelom svijetu, osobito zato što je Hrvatska tradicijski poznata pomorska zemlja.

Kakvi su vremenski uvjeti u Hrvatskoj? Nije li Jadransko more premirno u usporedbi s ostalim top destinacijama u svijetu?

Ne, to je krivi dojam. Izvan ljetne sezone, uvjeti za jedrenje / plovidbu su gotovo pa savršeni. Visoke planine uz obalu pružaju vjetar svakodnevno, a odličan arhipelag spriječava velike valove. Bura tijekom zime, može imati i snagu uragana (brzina viša od 150 NM/satu).

Je li jednostavno doći do Hrvatske (Jadranskog mora)?

U protekle 4 godine u Hrvatskoj su izgrađene jedne od najvećih i najmodernijih autocesta u Europi. Gotovo svi veći gradovi su povezani sa autocestom. Od Beča do Zadra npr., ima 800 km, a od toga 780 km čini autocesta, tako da od Beča do Zadra treba maksimalno 7 sati vožnje autom. Hrvatska broji 4 glavne zračne luke, smještene duž Jadranske obale: Pula, Zadar, Split, Dubrovnik, i sve su vrlo dobro povezane sa svim većim europskim zračnim lukama. Neke zračne luke (Zagreb-gl. grad, Split, Pula, Zadar) su domaćini nekoliko jeftinih zračnih kompanija. Te kompanije možete naći i u susjednim zračnim lukama:
- Maribor (SLO) - 4 sata od Zadra
- Trst (IT) - 2 sata od Pule

Mogu li dobiti posao skipera u Hrvatskoj?

Sva plovila u čarteru republici Hrvatskoj koji plove po Hrvatskom zastavom moraju imati komercijalnog skipera sa minimalnom dozvolom voditelj brodice kategorije „C“.
Budući je Republika Hrvatska od 7.mjeseca 2013. Članica EU, stranim skiperima koji imaju navedenu dozvolu i reguliran radni odnos u Republici Hrvatskoj moguće je raditi u Republici Hrvatskoj.

Izdvajamo

Edukacija

Postani Skiper: upisi u tijeku

NOVO!!! Škola jedrenja na malim klasama

NOVO!!! Škola jedrenja na malim klasama

Teen sailing program

Teen sailing program